top of page

Naše rodinná lékarnička

V zimních měsících se snažíme posílit imunitu především Viktorce, ale snažíme se také tu naší imunitu udržovat v rovnováze. Pro nás dospělé nedáme dopustit na šumivé tablety Celaskon. Jakmile se objevují v dopravních prostředcích a v pracovních kolektivech nemoci, automaticky a pravidelně si připravujeme Celaskon. Zaprvé nám chutná a zadruhé obsahuje velké množství vitaminu C, který nám pomáhá být částečně imunní vůči kdejaké kolemjdoucí nemoci nebo viróze. Přidávám sem také pár tipů, které máme osvědčené pro Viktorku. Viktorka úderem podzimu trpí na rýmy a střídavě se jí rýma vrací klidně každý měsíc. Pátrali jsme na internetu jaké přípravky mohou podporovat dětskou imunitu a hledali jsme něco, co bude opravdu fungovat. Samozřejmě jsme nechtěli dávat tisíce za různé druhy vitamínů, sirupů a pak pak zjistit, že třeba ani nefungují jak si představujeme. Je jasné, že každé dítě je jiné a na každé bude ten daný přípravek půsbit jinak. Tyto přípravky máme tedy ozkoušené a víme, že se na ně během zimních měsíců můžeme spolehnout.


Sirup Imunoglukan nepatří zrovna k těm levným, ale mohu ho opravdu doporučit. Po měsící jeho pravidelného užívání byla Vikča bez rýmy snad celé tři měsíce a to jsme věčně lítali mezi lidmi, na cvičení, jezdili jsme mhd a chodili jsme na návštěvy.

Viktorka moc často na kašel netrpí (ťuk ťuk), ale když už ho má, tak kašle především v noci a je to nepříjemné, protože kvalita jejího spánku pak několik nocí pokulhává. Na radu kamarádky jsme pořídili Prospan. Je to sirup pro děti i dospělé a je přírodní. Neobsahuje alkohol, cukr ani barviva. Viktorce během jedné noci kašel ustoupil a spinká krásně skoro celou noc. Co mohu také doporučit na noční kašel pro dospělé je sirup Mucoplant na dobrou noc. Obsahuje meduňku a jitrocel a tenhle nám rodičům zabírá na kašel úplně nejlépe.

Kromě sirupů pije Viktorka během zimy teplé čaje. Oblíbila si dva, které kupujeme v DM. První je BIO čaj s rakytníkem na imunitu a druhý je průduškový krtečkový, který pije při kašli.

V rámci zimních neduhů bych ráda zmínila také tento dudlíček s teploměrem od firmy Beurer. Viktorce už se přestává líbit měření v zadečku a tak jsme na zkoušku pořídili tento teploměr. Je skvělé, že dítko s tímto teploměrem nemusíte budit, stačí mu ho dát na dudání. Přijde mi to geniální také pro malá miminka. Je tedy pravda, že dítě musí dudat přibližně pět minut, neplakat a poklidně dýchat nosem. Pro Viktorku je to už vražedná kombinace, ale většinou se zadaří a když dudlík vydá tlumený signál, znamená to, že je naměřeno. Původně jsme k němu byli skeptičtí, ale ukázalo se, že měří víceméně v pořádku. Sehnat se dá kolem 400,- v lékárnách.


Přejeme vám, aby se vám všechny nemoci vyhýbali obloukam a pokud už se u vás objeví, tak ať zase rychle utečou.

Hezký den!

V+H



bottom of page